Omschakeling Retail afnemer

Als het goed is heeft iedere Retail afnemer vorige week onze informatie ontvangen over de afscheiding tussen Zorg en Retail binnen Zorgboodschap. Retail gaat de zorg en aandacht verkrijgen die het verdient en gaat aangestuurd worden door een team mensen wiens hart en ervaring juist daar ligt. In een erg korte periode zal er aan onze kant een enorme berg werk verzet moeten worden om u hier zo weinig mogelijk mee te hoeven belasten. Wij hopen hiervoor op uw begrip maar zeker ook op uw medewerking om er samen een succes van te maken.

Vanaf levering 18 november zullen de leveringen voor onze Retail afnemers worden overgenomen door het team van de Oude Molen. U wordt uiteraard geïnformeerd op het moment dat de bestelsite www.zbbestel.nl wordt omgezet naar de bestelomgeving van de Oude Molen. Wij zullen daartoe proberen uw huidige afgenomen assortiment zoveel mogelijk om te zetten naar deze nieuwe omgeving. Hiermee hopen wij de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Om de orderpicking rendabel en efficiënt te laten verlopen, komt er in het assortiment per product één bestelhoeveelheid. Voor alle vers, boter en margarines zal dat per stuk zijn, KW veelal per colli. Voor een gedeelte van het KW assortiment dat voor volle colli minder geschikt is gaan wij schakelen naar stuks of een ‘krimpverpakking’.

Bestelt u nu met een PDA of een barcodescanner, dan zorgen wij dat de er een werkbare bestelapp op uw PDA komt te staan. Gebruikt u bv een telefoon met barcodescanner dan ontvangt u een link met het adres van de nieuwe bestelomgeving. Artikelen kunnen bij de Oude Molen op bestelnummer (moet nog volgen) of op EAN code (op de verpakking van de artikelen) worden besteld.

Voor tabak geldt dat wij dit niet meer zelf op gaan pakken. De wetgeving met verplichte tracking & tracing, aflevering enkel op bij ATOS aangemelde klanten, 2 nieuwe prijsverhogingen per 01-01-2020 en 01-04-2020, verkoop buiten zicht en het verbieden van merk-zichtbaarheid (per 01-07-2020) heeft ons dit doen besluiten. In Foox hebben wij een partner gevonden die dit voor ons op zou willen pakken. Zonder tegenbericht van uw kant gaan wij ervan uit dat wij uw adres kunnen doorgeven om ervoor te kunnen zorgen dat zij met onze tabaksverkopende afnemers contact op kunnen nemen.

Scroll to top